Velg et materiale som står for en støytVelg et materiale som står for en støyt

- Spillerne slenger rundt seg med bager, og kan kanskje være frustrerte over resultatene på banen. Da er det en fordel å ha vegger som tåler en støyt. Det er Tore Dubland i murerfirmaet Waldeland og Dubland som sier dette. De har akkurat bygget en idrettshall på Varhaug. Der valgte de å bygge med Leca Lettveggsblokker.

- Det er bare Leca som tåler bruken, sier han.

Jada, fotballsesongen er i gang igjen, men kommentaren ovenfor handler ikke om fotball, men om produkter og løsninger som tåler en støyt. Og skal vi summere opp egenskapene til Leca-løsninger i noen få ord, kan det godt hende at «stå for en støyt» ville vært ganske dekkende for det aller meste vi har i vår produktportefølje.

Vi fortørnes ofte over hva vi ser i hverdagen der det er valgt løsninger som sikkert er rimelige, men som definitivt ikke tåler den hverdagen de utsettes for. 

To eksempler:

  • En ungdomsskole i Oslo pusset nylig opp guttetoalettene. Gjett hvor lang tid det tok før det var hull i veggene i toalettbåsene? Under en uke.
  • En ny dagligvareforretning like ved samme skole har en del parkeringsplasser inntil veggen, og en vegg bygget av materialer som ikke tåler at en støtfanger kommer borti. Det tok en ukes tid der også, så var den veggen skadet. 

Slike ting er trist. Nye bygg skal ikke skades på en uke eller tre. Men det er dessverre svært vanlig. Det velges løsninger der pris ser ut til å være det eneste avgjørende, ikke hva bygget utsettes for i hverdagen. Det finnes nok av løsninger som står imot både hormonfylte ungdomsskolegutter og aggressive støtfangere.

Å bruke materialer som står for en støyt har etter vårt skjønn bare fordeler. Problemfritt, økonomisk og miljøvennlig. Rene Kinderegget. 

bilde%201WEB.jpg

Det er ikke alle vegger som tåler en støyt. Men en Leca-vegg er som skapt for en litt røff hverdag.

Bygger vandalsikkert. Bygger med Leca

Få bygg er mer utsatt for røff behandling enn et fengsel. Det stiller helt egne krav til utførelse og bruk av materialer. - Det er krav om at bygget skal være vandalsikkert, forteller Jan Erik Aastvedt i Murmester Aastvedt AS. Som bygde Bjørgvin Ungdomsfengsel med Leca.

Leca mer om Lecas egenskaper her