Vikinghallen, Stavanger

Lønnheim Entreprenør AS bygde den nye treningshallen til fotballklubben Viking. 

- Leca Lettklinker har lav vekt. Ved å bruke det reduserte vi trykket på veggene med opptil 60 prosent, sier Svein Solheim i Lønnheim Entreprenør ASDen nye treningshallen til Viking fotballklubb har nesten full banestørrelse

Fotballaget Vikings nye treningshall er bygget på en trang tomt ved St. Svithun videregående skole på Tjensvold i Stavanger kommune.

– Hele hallen er plasstøpt med til dels veldig dype grøfter rundt hallen. Fordi vi har vært nødt til å sprenge oss langt ned i bakken er det heller ikke plass til å støpe ribber på utsiden som ville styrket veggene, forteller formann Svein Solheim i Lønnheim Entreprenør AS, som har bygget hallen.
Lønnheim Entreprenør AS har lang erfaring med haller. Vikinghallen er den 80. hallen de har bygget.

Redusert vekt

Elementene i hallen måtte dimensjoneres annerledes enn ved tilsvarende haller. Ved å fylle grøftene rundt hallen med stein ville presset på veggene blitt for stort.
– Ved å bruke Leca lettklinker reduserer vi trykket på veggene med opptil 60 prosent. I alt er det brukt 3000 kubikkmeter Leca lettklinker, så reduksjonen i vekt er betydelig, forteller han. Arbeidene på hallen begynte i oktober 2013 og allerede i august i år var hallen i bruk under oljemessen i Stavanger.
– Det er første gang vi har brukt Leca lettklinker på denne måten, men de erfaringene vi har gjort oss har vært utelukkende positive, sier Solheim.

Prosjektinformasjon

  • Entreprenør: Lønnheim Entreprenør AS
  • Byggherre: Viking fotballklubb
  • Arkitekt: Ole Bernt Kaldhusseter, Lønnheim
  • Gulvstøp: Oltedal Golv AS

Leca-produkter