Testet Leca Lock for murbransjen

Kjernene for garderober og våtrom ved utbyggingen av Brøttum barne- og ungdomsskole var planlagt som løsning i treverk. I stedet ble Leca Lock benyttet som et av de første prosjektene i Norge. – Blokkene er mer presise og er første skift rett, er resten såre enkelt, mener Espen Fallet i Mestermur AS. 

Skal lime ca 500 kvm Leca Lettveggsblokker

- Dette oppdraget utfører vi også som et ledd i å finne pris for akkordtariffen i murerfaget. Totalt skal vi lime ca 500 kvm Leca Lettveggsblokker. Vi har hatt møter og befaring med personer fra Landstariffrådet/ NML og Fellesforbundet. Resultatet av arbeidet vårt her blir en indikasjon på tidsbruk og en plattform for organisasjonenes videre tariffarbeid, forteller Hans Fallet, daglig leder i Mestermur AS. Bedriften har hovedvekt på murarbeid, men utfører også tømring og betongarbeid. Mestermur AS er lokalisert i Elverum, har 14 ansatte og er medlem av Murmesternes forening i Oslo og medeier i murhuskjeden Håndverksmur AS. 

- Her lå det 100 prosent til rette for bruk av Leca Lettvegg. Men mye i oppdraget var beskrevet i Leca med trekjerne. Vi har et godt samarbeid med NCC , og det var ikke vanskelig å overbevise anleggsleder om at dette var det rette produktet, forklarer Fallet. 

- Vi er alltid åpne for forslag til alternative produkter. Her var uansett beslutningen enkel å ta. Minst like godt egnet og dessuten tidsbesparende, er musikk i mine ører, kommenterer anleggsleder Øystein Bækkelien i NCC . 

Mange fordeler med å lime 500 kvm

- Jeg ble presentert for den nye blokkløsningen Leca Lettvegg på Webers kompetansesenter og er ikke i tvil om fordelene med denne løsningen, forteller Fallet og forklarer nærmere: - Logistikken er langt enklere, og arbeidet mindre omfattende. Vi slipper silo, tvangsblander, blanding ute, tildekning og transport inn. Vi bruker én kilo lim pr. kvm i stedet for 15-20 kg mørtel. I tillegg ville det ha kommet mengder med pussmørtel som nå erstattes av sparkel. Sist, men ikke minst vil jeg nevne hvor enkelt det nå er med føringer av el- og rør. Disse føres nå ned gjennom hullene i blokkene og ut uten å berøre blokkenes overflate. Vi er meget positive, sier Hans Fallet. 

Prosjektinformasjon

  • Entreprenør: NCC Construction distriktskontor Hamar
  • Murarbeider: Mestermur AS
  • Arkitekt: Sjåtil & Fornæss AS

Leca-produkter

Relaterte produkter

  • Weber Blokklim
  • Weber Tynnpuss


Brøttum skole er nå ferdig bygget og i drift. Se prosjektomtalen på bygg.no.