På bryggekanten i Bergen

Det tidligere havneområdet Nøstet i Bergen blir stadig mer preget av boliger. Nøstet Panorama er ett av flere nye prosjekter, og inneholder mye Leca.Nøstet panorama er ett av flere prosjekter som er bygget på kaikanten i bydelen Nøstet i Bergen. I byggene er det brukt mye Leca, spesielt i parkeringsanlegget

Som i mange andre byer blir kaikanten også i Bergen tatt tilbake med boliger og kontorbygg. I Bergen har området Nøstet vært preget av næringsbygg og de siste årene TV 2. Nøstet Panorama er på 16 000 kvadratmeter og inneholder 98 leiligheter fra 35 til nesten 150 kvadratmeter. I underetasjen er det stort parkeringsanlegg.
- I parkeringsanlegget er det brukt mye Leca Lettveggsblokker i boder og skillevegger. Det var en utfordring å gjennomføre dette fordi vi måtte løfte inn alt vi skulle bruke før vi egentlig fikk tilgang, forteller murmester Per Thiesen i Constructa Entreprenør.
Mot de eksisterende byggene som allerede sto i området er det bygget en 350 kvadratmeter stor vegg over ni etasjer med Leca Isoblokk 25. 

Puss på sokkel

De tre nederste etasjene av de byggene er kledd med VentiGuard Extreme. Det gir en solid fasade som tåler mye.
- Vi valgte å bruke gjennomfarget puss. Veggen tåler mer påkjenning fra biler, trafikanter eller sykler som settes opp langs veggen, forteller Thiesen. Prosjektet ble påbegynt i 2013 og ferdigstilt tidligere i år. 
- Dette var en stor murerjobb med både ut- og innvendige vegger i tillegg til en stor pussjobb på bakkeplan, sier Thiesen.

Prosjektinformasjon

  • Byggherre: Nøstet Panorama AS
  • Entreprenør: Constructa Entreprenør AS
  • Arkitekt: Link Arkitekter

Leca-produkter

Relaterte produkter