Mest miljøvennlige kontorbygg i Bergen

I kjelleren på det som skal bli Bergens mest miljøvennlige kontorbygg er det brukt Leca-blokker i veggene.Fantoft Bygg O blir Bergens mest miljøvennlige bygg når det åpner senere i år.

Det 18 000 kvadratmeter store kontorbygget blir rådgiverselskapet Swecos kontorer i Bergen. På bakkeplan blir det forretninger. Om ønskelig er det mulig å bygge fire nye etasjer på et senere tidspunkt.

BREEAM-bygg

– Dette er et BREEAM-prosjekt hvor målet er å oppnå klassifiseringen Excellent, forteller murerbas Tor H. Ramstad fra Bergen Mur & Puss AS. Fantoft bygg O skal bli Bergens mest miljøvennlige bygg. Det er beregnet et årsforbruk på bare 35 kWh per kvadratmeter. For bare noen år siden var det vanlig å beregne 200 kWh.
– Det er strenge krav til dokumentasjon på et slikt prosjekt. For oss er det en fordel at all dokumentasjon som skal leveres inn er lett tilgjengelig fra Leca, sier han.
Bygget er utviklet av Fantoft utvikling i samarbeid med totalentreprenøren Lars Jønsson. Entreprenøren er en viktig aktør i markedet i Bergen, og bygger alt fra egenutviklede modulhaller til boliger og gjennomfører totalentrepriser som i tilfellet Fantoft bygg O. Innflytting i bygget skjer senere i år. 


Parkeringsanlegg 

I parkeringsanlegget i kjelleren er det valgt å bruke Leca i de ikke-bærende veggene. Lecaens brann- og lydegenskaper var viktige ved valg av blokker.
– Leca-vegger tåler mer og er enklere å reparere. I et parkeringsanlegg vil det ofte bli mye småskader, og da er Leca godt egnet, sier murerbas Tor H. Ramstad fra Bergen Mur & Puss AS.

I tillegg til Leca i kjelleren er gulvene sparklet av Industrigulvspesialisten AS med bruk av Webers gulvavrettingsprodukter.

Prosjektinformasjon

  • Totalentreprenør: Lars Jønsson AS
  • Byggherre: Fantoft utvikling
  • Arkitekt: Lund & partnere AS
  • Murarbeider: Bergen Mur & Puss AS

Leca-produkter:

Weberprodukter