Måtte bygge i Leca

Murmester Thomas Endresen var ikke i tvil da han skulle velge materiale til sitt eget hus. - Det måtte bli Leca, sier han.Eneboligen på Gaupås utenfor Bergen er bygget med mest mulig Leca. – Som murer måtte jeg jo bygge et murhus, sier byggherren Thomas Endresen.

Eneboligen på Gaupås i Ytre Arna ligger fritt til med mye friområder rundt. Murmester Thomas Endresen bygger huset for seg selv og sin familie.
- Det er klart at jeg måtte bygge et Leca-hus når jeg er murer. Vi har valgt å bruke Leca på alle områder der vi kan, forteller Endresen midt under byggingen av eneboligen. Utvendig er bygget ferdig, mens det gjenstår en del arbeider innvendig. I kjelleren skal det bli en utleieleilighet, noe som i seg selv er et argument for Leca.
- I utleieleiligheter er det lurt å ha robuste materialer som tåler tøff bruk. Leilighetene bør tåle litt hardere bruk enn andre boliger, sier han.

Leca i alle ledd

Huset er bygget i Leca Isoblokk 35 og pusset med Gypsum på innsiden. Utvendig er det pusset med fiberpuss og overmalt med silikonharpiksmaling.
- Alle innvendige bærevegger er bygget i Leca Basic 20, de andre veggene i Leca Lettveggsblokker. I etasjeskillene er det brukt Leca Byggeplank For oss er brannsikringen en viktig grunn til også å velge innervegger av Leca, sier Endresen.
Som murer har han lang og god erfaring med Leca og produktene. Han har også valgt å legge lydgulv slik at minst mulig lyd går mellom etasjene.
- Det er et godt system med mange muligheter og derfor valgte vi å bruke Weber Lydgulv.

Prosjektinformasjon

  • Byggherre: Thomas Endresen
  • Murarbeider: Mur og Flisservice AS

Leca-produkter

Relaterte produkter

  • Weber Fiberpuss
  • Gypsum
  • Weber Lydgulv