Lettveggsblokk var enklest

Å bruke Leca Lettveggsblokk på verkstedet viste seg å være en god løsning i det nye bygget til Motortrade i Trondheim.Lettveggsblokk var enklest

MotorTrade AS er en av de største bilforhandlerne i Trondheim. Da de skulle bygg nytt salgsanlegg og verksted for Mercedes og Peugeot var det mange løsninger som skulle vurderes.

- Det ble foreslått å bruke Leca Lettveggsblokk i en halv vegg på verkstedet. Det er forventet mer påkjenning langs bakken, derfor ønsket man noe som også var enkelt å reparere, forteller Steinar Skogrand, anleggsleder for Hent Entreprenør AS.

Gjennom hele verkstedhallen går det en vegg i halv høyde bygget med Leca Lettveggsblokk. Over Lettveggsblokken er de store hallene delt av med sandwich-elementer som henger fra taket.

- Så lenge elementene ikke skulle hvile på blokken, gikk dette fint. Vi har bare gjort oss gode erfaringer med blokken og arbeidet med den, forteller Arne Syrstad i Trondheim Murservice AS.

Lange strekk

I kjelleren på det nye bilanlegget er det også brukt store mengder Leca blokk. Basicblokken er brukt i skillevegger mellom salgshallene for bruktbiler. De etasjehøye veggene er på det meste nesten 80 meter lange.
- Fordelen med Leca er at det gir brannsikring og er lett å reparere om det skulle få skader. I et anlegg som dette hvor biler flyttes på hele tiden, kan det fort oppstå skader som trenger reparasjoner, sier Arne Syrstad i Trondheim Murservice AS.


Prosjektinformasjon

  • Entreprenør: Hent Entreprenør AS
  • Byggherre: MotorTrade AS
  • Murarbeider: Trondheim Murservice AS
  • Arkitekt: Lusparken Arkitekter AS

Leca-produkter