Ishall på løs Leca

På Gystadmarka idrettspark på Jessheim er det bygget ny ishall og flerbrukshall. Hallen er bygd på Leca Lettklinker.Tom Atle Pettersen og Øystein Sandvand i Leca forteller at den kompenserte fundamenteringen med Løs Leca gjør det mulig å bygge de store hallene i et myrområde.

Tom Atle Pettersen og Øystein Sandvand i Leca forteller at den kompenserte fundamenteringen med Løs Leca gjør det mulig å bygge de store hallene i et myrområde.

 

I mange år har Ullensaker issportklubb ønsket seg en ishall. Nå er hallen bygget og den ble tatt i bruk før nyttår. I tillegg er det bygget en flerbrukshall med tre håndballbaner.
– Hallen er bygd på myr og det er benyttet såkalt kompensert fundamentering. Gulvet er støpt på halvannen meter løs Leca. Den lette vekten i Lecaen gjør det mulig å bygge en hall på myra, forteller produktsjef for Leca Lettklinker, Øystein Sandvand.

Fordrøyningsanlegg

Inntil 15 meter ut fra hallen er det fylt Leca i et fordrøyningsanlegg som skal forsinke og magasinere vannet for å unngå overflatevann.
- Uten dette fordrøyningsanlegget ville området blitt oversvømt ved regnvær. Leca kan holde på store mengder vann som forhindrer skader og flomtilstander, forteller Tom Atle Pettersen, salgsingeniør i Leca.
Ved regnvær samler de store hallene enorme mengder vann. Leca-massene gjør at vannet kan renne mer kontrollert vekk fra anlegget.

Mye Leca blokk

Inne i det store anlegget er det også satt opp 1000 kvadratmeter vegg av Leca Universalblokk og Isoblokk.
- I tillegg er den løse Lecaen isolasjon og frostsikring. Det er brukt ikke mindre enn 30 000 kubikkmeter løs Leca på dette bygget, sier Øystein Sandvand i Leca.


Prosjektinformasjon

  • Arkitekt: Multiconsult AS
  • Entreprenør: Ø.M. Fjeld
  • Murarbeid: Murmester Rolf Holm AS
  • Grunnarbeider: Rolf Døli AS

Leca-produkter