Huset på Lilletangen

Med fantastisk utsikt over Breviksfjorden og beliggende nær bryggekanten, er murhuset så nær uttrykket ”en perle” man kommer.Huset ligger på Lilletangen, en utskipningsplass for gruvedrift i gamle dager.

Det måtte bli murhus

Jeg liker sørlandshus også, det er ikke det, men ønsket om et hus som krever svært lite vedlikehold, var det viktigste. Derfor måtte det bli murhus, forteller huseier Tommy Sortedal. Huset som sto ferdig i 2011, har en boflate på 130 kvm, og de to murseksjonene er bygget i Leca Isoblokk 30 cm.

– Kona og jeg satt og tittet i et boligblad som presenterte uttrykk fra forskjellige arkitektkontorer. Vi så et hus med en stilart som tiltalte oss, og tok kontakt med dette kontoret. De tegnet det huset vi ville ha. Når det gjelder byggearbeidene, er alt utført av murmester Tormod Vårli, som er legendarisk i denne regionen. En slik håndverker må man vente på, men det er det verdt. Bokvaliteten er akkurat som forventet. Lunt og godt, stille og rolig. Vi har en båthavn som nabo, men det sjenerer overhodet ikke, sier Tommy Sortedal fornøyd.

Prosjektinformasjon

  • Murarbeider: Murmester Tormod Vårli
  • Arkitekt: Prosjektim Arkitektkontor AS
  • Tømrerarbeider: Murmester Tormod Vårli

Leca-produkter

Relaterte produkter

  • Weber Fiberpussystem
  • weber.ton Silikonharpiksmaling