Fra tegl til Leca Finblokk

På anbefaling fra murmesteren ble fasadematerialet på de 10 leilighetene omprosjektert til Leca Finblokk. Fasaden skulle egentlig vært tegl, men murmesteren foreslo Leca Finblokk

Leca og fiberpuss

Ansvarlig for murarbeidet er Murmester Aastvedt AS. Selskapet har 18 ansatte og majoriteten av oppdragene er innenfor arbeid med fasader, både nybygg og rehabilitering.- Vi ga mange alternative priser. I utgangspunktet ønsket byggherre tegl, men dette ble for dyrt. I den nye beskrivelsen ble det derfor valgt 10 cm Leca og Weber Fiberpuss, forteller daglig leder Jan Erik Aastvedt, som legger til at dette igjen ble omgjort. - På grunn av store vindusåpninger ga jeg alternative tilbud. Jeg anbefalte å bruke 12,5 cm Leca Finblokk med Leca Fin U-blokk over vinduer, og dette ble den endelige løsningen.

Kvalitetssikring

Da kontrakten var vår, sendte jeg tegningene til Leca for å få beregnet bruk av U-blokk, armering, forankring og ekspansjonsfuger. Både i planleggings- og gjennomføringsfasen hadde vi tett og god dialog med selskapet sentralt. Denne ekstra kvalitetssikringen tror jeg har vært medvirkende til at fasadene står problemfrie. Oppdragsgiver som er JM Byggholt, ble svært fornøyd og ønsker å videreføre denne løsningen i kommende prosjekter. Det er vi selvfølgelig glade for, sier en fornøyd murmester Jan Erik Aastvedt.

Prosjektinformasjon

  • Arkitekt: Rambøll Norge AS
  • Murarbeid: Murmester Aastvedt AS

Leca-produkter

Relaterte produkter

  • weber.pas Silikatpuss 
  • weber.base 261 Fiberpuss