Et uvanlig møteDet nye tilbygget oppdaterer boligen på en spennende måte.

Moderne arkitektur kan møte gammel stil på så ulike måter. I Bergen valgte arkitekt Morten Ramm Salbu å gjøre et tilbygg til en helt ny opplevelse. Kun materialvalget har det gamle huset fra 1954 til felles med det nyoppførte.

Tror på kontraster

– Huseier trengte mer plass. Jeg tror på kontraster og så med én gang bort fra en tradisjonell løsning på tilbygget. Jeg tok en sjanse og presenterte en skisse som nok var temmelig langt fra hva man hadde sett for seg. Men idéen ble svært godt mottatt, forteller arkitekt Morten Ramm Salbu, som i 2004 flyttet sitt arkitektkontor fra Manhattan til Bergen. I tillegg til hjembyen opererer han på Vestlandet og i Kenya. Han er også formann i Bergen arkitektforening.

– Grunnflaten er 50 kvm, med to etasjer rommer tilbygget nye og vesentlige arealer i boligen. Nytt bad og arbeidsrom er plassert i annen etasje. I første etasje er det kjøkken og spisestue med stor og direkte adkomst til terrassen. Den store utkragingen gir tak over dekket.

Mitt første, men ikke siste murprosjekt.

Ramm Salbu forteller at dette er hans første murprosjekt og at det på mange måter har vært en læringsprosess å tegne og bygge i dette materialet.– Det har vært lærerikt, spennende og utrolig artig på én gang. Å bygge i mur ga både nye utfordringer og muligheter i forhold til vante materialer. Når man jobber godt i lag med byggherre og utførende, er det spesielt tilfredsstillende. Dette var mitt første prosjekt i mur, og det frister med flere. Jeg er allerede i gang med neste, fastslår Morten Ramm Salbu.

Prosjektinformasjon

  • Arkitekt: Ramm Salbu Arkitekter
  • Murarbeid: Fana Mur AS 

Leca-produkter: