480 barn – én barnehage

Margarinfabrikken barnehage i Oslo er landets største, og den rehabiliterte margarinfabrikken fra 1927 har virkelig fått et nytt liv der 480 barn og 130 ansatte trives svært godt. Margarinfabrikken er Norges største barnehage

Margarinfabrikken barnehage er landets største barnehage med til sammen 480 barn og 130 ansatte. Barnehagen består av to bygg, ett rehabilitert bygg fra 1927 og ett nybygg - Vi er veldig godt fornøyd med begge byggene. Det gamle bygget har fått moderne, praktiske og morsomme løsninger som barna og de ansatte trives godt i, forteller enhetsleder Line Bjørnskau Brandt i Oslo kommune.  

Store skader

Da Wegger& Kvalsvik AS begynte arbeidene på barnehagen hadde det ærverdige bygget til Margarinfabrikken Norge på Sagene i Oslo stått tomt og uoppvarmet i flere år. Det var derfor store skader på bygget. Innvendig ble nesten all puss pigget ned. Det samme ble gjort på de delene av fasaden som var dårlige. Bygningen er på Byantikvarens gule liste. Fasaden ble i all hovedsak bragt tilbake til det uttrykket den hadde opprinnelig. Innvendig er det imidlertid lite som minner om tidligere tiders nærings­middelindustri.

Vannlekerom

I det gamle bygget har barna fått mange spesialrom. Mest populært er vannlekerommet i tredje etasje hvor barna kan leke under et fossefall. 
– Dette er det mest populære rommet i hele barnehagen. Her er det full aktivitet hver dag, forteller Brandt. I tillegg er det egne rom for teaterframføringer og en stor gymsal. Barna kan også boltre seg i et eget klatrerom, på et forskningsrom og i et mediatek.

Prosjektinformasjon

  • Arkitekt: NAV Arkitekter AS 
  • Byggherre: Omsorgsbygg Oslo KF 
  • Totalentreprenør: Wegger & Kvalsvik AS 
  • Murarbeider: Wegger & Kvalsvik AS  

Leca-produkter: