Personvernerklæring – Kunde- og markedsregister



(Klikk på overskriftene for en mer detaljert beskrivelse)

  • Firma
  • Leca Norge AS
  • Årnesvegen 1
  • 2009 Nordby
  • Kontaktperson
  • Truls Moksnes
  • Børresen
  • Tlf. 41 43 71 00

Hvem sine data behandler vi?

  • Kunder
  • Potensielle kunder
  • Brukere av våre nettsider

Hvor får vi informasjonen fra?

Kundeinformasjon får vi når folk besøker våre nettsider, oppsøker oss på en messe eller når de treffer Leca-ansatte.

Data som vi behandler

Vi håndterer kun data du selv gir oss, f.eks.:

  • Navn
  • Telefonnummer
  • Epost-adresse
  • Arbeidsgiver
  • Rolle/ tittel
  • IP adresse

Hvorfor behandler vi dine data?

  • For å styre kunderelasjoner
  • Markedsføring

Hvem ellers behandler dine data?

  • SuperOffice
  • Microsoft (epost)

Hvor lenge behandler vi dine data?

Vi vil behandle dine data så lenge vår kundeavtale gjelder. Avtalen er en nødvendighet for at vi skal kunne håndtere dataene. Personlige data beholdes for markedsføringsformål i prinsippet i tre (3) år. Deretter sletter vi dataene.

Dine rettigheter

  • Rett til tilgang
  • Rett til å begrense
  • Forby direktereklame
  • Rett til å slette
  • Rett til å klage

Hvordan beskytter vi din informasjon?

  • Vi beskytter din internettforbindelse (https)
  • Vi benytter en brannvegg
  • Vi krypterer informasjonen
  • Vi begrenser adgang kun til de som trenger det
  • Våre ansatte har signert konfidensialitetsavtaler for behandling av kundedata
 
01/18/2018
 

Dette er en kombinert Personvernerklæring og informasjonsdokument for Leca Norge sine kunder, potensielle kunder og brukere av Leca sine nettsider, i hht Artikkel 10 og 24 i The Personal Data Act (523/1999) og Artikkel 12 og 13 i EUs Databeskyttelsesreglement (679/2016).

1. Oss, den behandlingsansvarlige

Hei,

Jeg er Truls Moksnes Børresen, salgs- og markedsdirektør i Leca Norge AS. Takk for din interesse for våre tjenester. For å gjøre denne tjenesten tilgjengelig trenger vi noe informasjon om din virksomhet og dine forretningskontakter. Vi behandler denne informasjonen som vår egen: vi ønsker å være troverdige. I denne personvernserklæringen ønsker vi å kommunisere så åpent og transparent som mulig om hvordan vi behandler din informasjon. Sjekk hvordan vi gjør dette, og kontakt meg gjerne hvis du har noen spørsmål.

Hilsen, Truls Moksnes Børresen
 
Kontaktinformasjon
Leca Norge AS
(Org.nr. 918 799 141)
Årnesvegen 1
2009 Nordby
Truls Moksnes Børresen
Salgs- og markedsdirektør
Tlf. 41 43 71 00
truls.borresen@leca.no

2. Du, den registrerte

  • Kunder (kontaktpersoner)
  • Potensielle kunder
  • Brukere av våre nettsider

3. Formål og begrunnelse for behandling av personopplysninger

Den registrerte Årsak til databehandling Behandlingsgrunnlag
Kunder Muliggjøre kundekontakt og opprettholde kundeforhold. Berettiget interesse
Potensielle kunder og brukere av våre nettsider Kontaktforespørsler og nyhetsbrevabonnement via våre nettsider Berettiget interesse
 

4. Informasjon som kan lagres i registeret

Følgende informasjon kan lagres i registeret:

Informasjon Kunde Potensiell kunde/ bruker av våre nettsider Formål med databehandlingen
Navn Identifikasjon / kommunikasjon
Telefonnummer Kommunikasjon
Epostadresse Kommunikasjon
Ansatt / firma Håndtere kundeforhold
Målrettet markedsføring
Rolle / tittel Håndtere kundeforhold
Målrettet markedsføring
IP-adresse   Målrettet markedsføring

5. Varighet

Personlige data behandles som hovedregel så lenge kundeavtalen som vi trenger for å formidle informasjon er gyldig. Vi registrerer informasjonen slik vi får den fra registeret og oppdaterer den etter registratorens informasjon

Skjemaer sendt via Leca.no fjernes automatisk tre (3) år etter forsendelsen. Vårt kunde- og markedsføringsregister fjerner unødvendig personlig informasjon hvert tredje (3) år. Fra vår e-postmarkedsliste vil du kunne velge bort deg selv.

6. Dine rettigheter

Du har følgende rettigheter, forespørsler kan sendes til info@leca.no eller DPO.NO@saint-gobain.com..

Rett til tilgang og rettelser

Du har rett til å kontrollere de personopplysningene vi har lagret om deg. Hvis du oppdager feil eller mangler i dataene dine, kan du be oss om å korrigere eller supplere informasjonen.

Rett til å begrense databehandlingen

Du kan når som helst motsette deg behandling av dine personopplysninger hvis du mener at vi har behandlet dine persondata på ulovlig vis eller at vi ikke har rett til å behandle enkelte av dine personopplysninger.

Forbud mot direktereklame

Du kan når som helst nekte oss å benytte dine personopplysninger til direktereklame. Vi vil aldri selge dine personopplysninger eller gjøre dem tilgjengelig for andre for at de kan benytte dem til direktereklame rettet mot deg.
Vi benytter nettbasert reklame på f.eks. Facebook og Google. Men disse selskapene vil aldri motta dine personopplysninger, og denne typen reklame er ikke direktereklame, men basert på cookies (informasjonskapsler). Se avsnittet om cookies.

Rett til å slette

Hvis du mener at enkelte av dine personopplysninger ikke er nødvendig for at vi skal kunne gjøre våre oppgaver, har du rett til å be oss om å fjerne disse dataene. Da vil vi enten fjerne dataene på din forespørsel, eller gi deg vår begrunnelse for at vi ønsker å beholde dataene. Hvis du er uenig i vår beslutning, har du rett til å klage til Datatilsynet. Du har også rett til å kreve at vi begrenser behandlingen av de omstridte dataene inntil tvisten er løst.

Rett til å klage

Du har rett til å klage til Datatilsynet hvis du mener at vi misbruker dine personopplysninger når vi håndterer den foreliggende personvernloven.

7. Vanlige informasjonskilder

Vi kan innhente kundeinformasjon når du besøker våre nettsider, oppsøker oss på en messe eller når du møter en Leca-ansatt. Våre nettsider er tenkt for et generelt publikum, og leca.no samler ikke bevisst inn personopplysninger om folk under 18 år.

8. Overføring av informasjon

Data kan selektivt overføres til tredjepart for en markedsføringskampanje. Eierskap til dataene overføres ikke til tredjeparten, og tredjeparten har heller ikke rett til utvidet bruk av informasjonen.

Som del av en internasjonal virksomhet, kan Leca Norge overføre personopplysninger innsamlet av oss på et aggregert eller individuelt nivå til ulike avdelinger, søsterselskaper, datterselskaper eller tilknyttede selskaper i Leca International for de ovennevnte formål, samt til databehandlere for lagring eller tjenesteformål.

Vi har sørget for at alle våre tjenesteleverandører overholder personvernloven. Vi bruker regelmessig disse tjenesteleverandørene:

  • SuperOffice
  • Microsoft (epost)

9. Overføring av data utenfor EU

Når det er mulig, velger vi europeiske datasentre for å lagre dataene dine.

Noen av de ovennevnte tjenesteleverandørene kan sikkerhetskopiere data utenfor EU / EØS til USA. Data blir sikkerhetskopiert for å sikre at dataene dine er sikre, selv i situasjoner der store servere mislykkes.

Privacy Shield

Vi har sørget for at våre tjenesteleverandører har tilsluttet seg den såkalte "EU-US" Privacy Shield (https://www.privacyshield.gov/list), beregnet for sikker behandling av europeiske data i USA.

10. Informasjonssikkerhetsprinsipper

Sikker behandling av dine data er viktig for oss. Vi bruker følgende sikringstiltak for å sikre dine data.

  • For å komme inn i systemet, kreves det brukernavn og passord. Systemet er også beskyttet av brannvegger og andre tekniske virkemidler.
  • Dataene som er lagret i systemet er kun tilgjengelig for autoriserte utvalgte ansatte.
  • Bruken av registeret er beskyttet av brukerspesifikke passord, passord og tilgangsrettigheter.
  • Registeret befinner seg på en datamaskin plassert på et datarom der kun autorisert personell har adgang.
  • Opplysningene i registret befinner seg i låste og bevoktede lokaler.
  • Det tas jevnlig backup av registeret.

11. Cookies (informasjonskapsler)

Nettsiden bruker cookies (informasjonskapsler). Nettsiden sender en cookie til en nettleser – en liten tekstfil som lagres på datamaskinens harddisk. Det brukes både midlertidige cookies som slettes når du slår av nettleseren, og permanente cookies som lagres på datamaskinens harddisk. Cookies gjør det mulig for oss å identifisere din nettleser og bruke informasjonen f.eks. til å kalkulere besøkende nettlesere og analysere bruken av våre nettsider, som f.eks. statistiske målinger. De gjør også at det er mulig for oss å måle hva våre brukere er interessert i, og på den måten forbedre og videreutvikle våre nettsider. All innsamlet informasjon er anonym, og aktiviteter på nettet kan ikke kobles til en spesiell person.

Blokkering av cookies

De fleste nettlesere godkjenner cookies automatisk, men du kan unngå cookies ved å endre nettleserens innstillinger og blokkere cookies.

Se forøvrig informasjonssidene for din nettleser hvis du trenger mer informasjon om dette:

  • Her finner du hjelp for Internet Explorer
  • Her finner du hjelp for Mozilla Firefox
  • Her finner du hjelp for Google Chrome
  • Her finner du hjelp for Safari
  • Her finner du hjelp for Opera
  • Her finner du hjelp for Microsoft Edge
 

Vi benytter følgende cookies:

Salgsfremmende cookies hjelper oss å velge de mest egnede annonsene og de som er av størst interesse for deg. De forhindrer også visning av de samme annonsene. Enkelte tredjepartsselgere kan også benytte cookies eller såkalte web beacons (en 1-pixels gif), slik at du kan se dine favorittannonser når du besøker forskjellige nettsider

Informasjon innsamlet med cookies og web beacons vil ikke gi hverken oss eller noen tredjepart noen form for personlig informasjon, som navn og kontaktinformasjon. Tredjeparts annonsører kan også benytte teknologi som måler effekten av annonsene deres. For å gjøre det, kan de benytte en sporing (en 1-pixels gif) som plasseres på vår webside for å samle inn anonyme data.

Etter å ha mottatt slik anonym informasjon om brukeratferd, kan disse og andre nettsider tillate annonsører å utarbeide annonser for produkter og tjenester som kan interessere brukerne.

Denne nettsiden har en Google AdWords cookie som brukes for målrettet markedsføring gjennom en liste av brukere i Googles reklamenettverk. Brukeren kan ikke identifiseres på bakgrunn av informasjon som ligger i cookien. Hvis du ønsker det, kan du blokkere Google AdWords markedsføring basert her.

For mer informasjon om nettleserbasert reklame, besøk nettstedet Your Online Choices.

Følgende tredjepartsaktører har cookies på våre nettsider:

Cookies Hva lagres Hvem behandler informasjonen
__cfduid Typisk serverlogg-informasjon, inklusive:
URL forespurt på vårt domene
Refererende URL
IP adresse (anonymisert)
Hvilken nettleser, språk og operativsystem som brukes
Nettleser-cookies som benyttes på vårt domene
Tid og dato
Typisk nettleserinformasjon, som URL, tittel og relaterte metadata
Vi bruker HTTP-cookies på vårt domene for analyser, identifikasjon av nettleser og for å lagre dine preferanser
Vi anonymiserer IP-adresser ved å fjerne siste oktett i IP-adressen før den lagres
Vi sparer ikke på identifiserbar personinformasjon med mindre du har gitt oss dette
For eksempel, når du kontakter oss, kan du velge å gi oss ditt navn og epostadresse slik at vi kan svare deg
addtoany
newscookie Viktig å vite at du avviste popupen for nyhetsbrevpåmelding Leca
cookie-agreed Viktig å vite at du har godkjent vår cookie-policy og lukket cookieinformasjonen Leca
_hjIncludedInSample Hotjar cookie. Denne sesjonscookien forteller Hotjar om den besøkende er med i utvalget som skaper såkalte "funnels". Hotjar
test_cookie Tester om brukerens nettleser støtter cookies, på vegne av Google Inc. Reklameplattform DoubleClick DoubleClick, Google Inc.
_gat_UA-89673191-1
_ga
_gid
_gat_UA-111452581-1
Google Analytics cookies som hjelper oss å forstå hvordan du benytter våre nettsider, hvordan du kom til sidene, hvilke sider du besøkte, hvor lenge du var på sidene, hva du har klikket på og hva som er din geografiske plassering (basert på din IP-adresse). Dette gjør at det er mulig å vise reklame som er relevant for deg. Google
fr Brukes av Facebook for å levere et antall reklameprodukter, for eksempel sanntidsbudgivning fra tredjepartsannonsører. Facebook
BizoID
lang
lidc
UserMatchHistory
bcookie
bscookie
Brukes av LinkedIn for å samle inn informasjon om nettleser, språk og annonse analyseverktøy LinkedIn
 

Denne nettsiden benytter også Hotjar analyseverktøy som viser hvordan besøkende bruker nettsiden, med verktøy som “varmekart” og opptak av de besøkendes bevegelser.

Hotjars Personvernerklæring:

  • De besøkende på nettsiden blir utstyrt med en unik brukeridentifikasjon, UUID, slik at Hotjar har oversikt over besøkende som kommer tilbake, uten at man benytter personlig informasjon, som en IP adresse.
  • IP-adressene til de besøkende anonymiseres før de lagres. Vi endrer den siste oktetten i IPv4 adresser til 0 (null) for å forsikre om at hele IP adressen aldri skrives til disk. For eksempel, hvis en besøkendes IP-adresse er 1.2.3.4, vil den bli lagret som 1.2.3.0. De tre første oktettene i IP-adressen brukes bare for å bestemme brukerens geografiske plassering.
  • Når det samles inn data via Recordings (opptak), underslår Hotjar automatisk tastetrykkdata fra felter for f.eks. passord og kredittkort. Vi tilbyr også muligheten å underslå data i spesielle felter og sider som inneholder epostadresser og liknende. I disse tilfellene underslås dataene fra kundesiden, som medfører at dataene aldri når våre servere.
  • Les mer her.

12. Linker fra våre nettsider

I de tilfeller der våre nettsider inneholder linker til andre nettsteder og ressurser levert av tredjeparter, er disse koblingene kun for din informasjon. Vi har ingen kontroll over innholdet på disse nettstedene, og tar ikke ansvar for dem eller for tap eller skade som kan oppstå som følge av din bruk av dem.

13. Immaterielle rettigheter

Vi er eier eller rettighetshaver av alle immaterielle rettigheter på nettsidene våre og materialet som er publisert på det. Disse arbeidene er beskyttet av blant annet opphavsrett, varemerker og internasjonale traktater. Alle slike rettigheter er reservert. Du kan skrive ut en kopi, og kan laste ned utdrag av hvilken som helst side fra våre nettsider til din personlige bruk, og du kan gjøre andre i din organisasjon oppmerksom på dette materialet. Du kan ikke endre det materialet du har skrevet ut eller nedlastet på noen måte, og du kan ikke bruke illustrasjoner, fotografier, video- eller lydsekvenser eller noen grafikk separat fra medfølgende tekst.

Vår status (og eventuelle identifiserte bidragsytere) som forfattere av materiale på nettstedet vårt, må alltid bekreftes. Du må ikke bruke noen deler av materialet på nettstedet vårt for kommersielle formål uten tillatelse fra oss. Hvis du skriver ut, kopierer eller laster ned deler av nettstedet vårt i strid med disse bruksvilkårene, vil din rett til å bruke nettstedet vårt opphøre umiddelbart, og du må returnere eller ødelegge kopier av materialet du har laget.

14. Endringer

Vi forbeholder oss retten til etter eget skjønn å endre og/ eller slette denne personvern- og cookie-politikken når som helst uten varsel. Vi vil publisere den til enhver tid gjeldende versjonen av personvern- og cookie-politikken på www.leca.no.