På 5 år har vi gjort murerjobben 30 % mer effektivPå 5 år har vi gjort murerjobben 30 % mer effektiv

Det er lenge siden Leca bare var en murblokk i ulike dimensjoner. I løpet av de siste fem årene har vi utviklet Leca til et komplett og intelligent byggesystem for alle typer vegger til alle slags bygg. Vi i Leca har alltid lovet å gjøre hardt arbeid lettere. Smartere løsninger og lavere vekt betyr en enklere jobb og inntil 30 % hurtigere fremdrift. Murerjobben er rett og slett blitt mye lettere og mye raskere

Lettere og raskere

Det er to innovasjoner som har æren for det meste av forbedringene:

Leca Lock logo  Leca Lock

Et system med not og fjær og spesialtilpasset «ekstrautstyr» gjør det på sette opp en Leca vegg mye raskere enn noen gang. Flere av produktene kan limes i stedet for å mures, og sparkles i stedet for å pusses.

Leca LSX logo Leca LSX

En patentert teknologi som gjør Leca-blokkene inntil 30% lettere. Et lite regnestykke viser hvor mye dette betyr: Leca Isoblokk 35 cm med LSX veier 13 kilo, den gamle Isoblokken veide 19. Det er 6 kilo spart på hvert eneste løft. Det går 10 blokker pr. kvm. Hvis han murer 20 kvm på en dag, sparer han 1.200 kilo på en dag. Det er 1,2 tonn!

Disse blokkene er blitt nye og bedre

Leca Basicblokk har både Leca Lock og LSX. Not og fjær, spor til armering, mørtelkasse og mindre mørtelforbruk gjør arbeidene raskere og enklere.

Leca Lettveggsblokk er en spesialblokk for innvendige vegger. Har Leca Lock, og kan limes og sparkles i stedet for mures og pusses.

Leca Isoblokk 30 cm og Leca Isoblokk 35 cm har både LSX og Leca Lock. Lettere å løfte, raskere å mure, og den nyutviklede Multicut-blokken erstatter tre forskjellige blokker.

Leca Isoblokk 25 cm har LSX. 30% lettere å løfte enn tidligere.

Leca Ringmursblokk 25 cm har LSX og er blitt en «lettvekter».