Egenskaper

Det aller mest unike med Leca er at du får så mange gode egenskaper i ett og samme materiale.leca egenskaper
Leca er brannsikker

Brannsikker

Leca er et materiale med svært gode brannegenskaper, de fleste Leca vegger har en brannmotstand på REI 240 (A240). Foruten økt trygghet mot brann, vil murverk av Leca opprettholde mesteparten av sin bæreevne under brannen. Det er selvfølgelig vesentlig for sikkerheten. Leca vegger gir god varmeisolasjon. Les mer om Leca-blokkenes brannegenskaper i kapittelet Leca mot Brann i Leca Teknisk Håndbok. Last ned pdf her

Leca er støysikkert

Støysikker

Støy er forurensing. Lydgjennomgang mellom etasjer og mellom rom og boenheter er noe av det som irriterer nyboligkjøpere aller mest. Leca vegger er både absorberende og isolerende. Massiv­vegger av Leca murverk har på grunn av sin flatevekt og indre demping meget god luftlydisolasjon. Innvendige Leca vegger utnyttes ofte som absorberende flate for å senke etterklangstiden. Les mer om Leca-blokkenes lydegenskaper i kapittelet Leca mot Brann i Leca Teknisk Håndbok. Last ned pdf her. 

Leca er fuktsikkert

Fuktsikker

Leca kan ikke råtne. Den er uorganisk og gir ikke grobunn for sopp eller råteskader. Et gjennomfuktet murhus blir ikke skadet, bare vått. Og beholder alle sine gode egenskaper. De nye blokkene med LSX-teknologi absorberer enda mindre vann.

Leca støtsikker

Støtsikker

En murvegg tåler større mekanisk påvirkning enn våre tradisjonelle byggematerialer, og holder seg hel og vakker lenge. LSX-teknologien gjør Leca-blokken enda sterkere med høyere trykkfasthet. Leca er rett og slett et materiale som står for en støyt.

leca skadedyrsikker

Skadedyrsikker

Leca inneholder ingen organiske stoffer som kan tiltrekke eller skape livsvilkår for skadedyr

leca idiotsikker

Idiotsikker

Det har alltid vært enkelt å bygge med Leca. De nye blokkene med Leca Lock gjør at byggingen går enda enklere. Alle kan bygge med Leca. Det finnes en rekke filmer og brosjyrer som viser deg detaljert hvordan du skal bruke Leca.

leca vedlikeholdsvennlig

Vedlikeholdsvennlig

Leca er et robust materiale som nesten ikke krever vedlikehold. Vanligvis holder det med vedlikeholdsintervaller på 20-25 år. Slike egenskaper er selvfølgelig vesentlige for byggets levetid, driftskostnader og totaløkonomi.

leca miljøvennlig

Miljøvennlig

Det huset du bygger er noens bolig eller arbeidsplass. Derfor er det viktig å ta hensyn til inneklimaet. Leca produseres av sunne og naturlige råstoffer og avgir ingen skadelige gasser eller stoffer. Leca bygg er derfor gunstige for folk med astma og allergi. Riktig utført er Leca vegger vindtette, men samtidig «pustende».

leca god isolasjon

God isolasjon

Mur er et «tregt» materiale som opptar og lagrer temperaturen rundt seg og avgir den svært langsomt. Derfor er murhus svale og behagelige om sommeren, og varme og gode når vinterkulda setter inn. Ved hjelp av riktig Leca-løsning i yttervegg, får du en enkel og optimal vegg med ønsket varmeisolasjon. Disse egenskapene kan utnyttes til redusert varme- eller kjølebehov i bygningen.

leca raskere

Enda raskere

Det har alltid gått fort med Leca. Med systemet Leca Lock går jobben enda raskere unna. Dette er blokker med not og fjær, og hjelpeprodukter som lim- og mørtelkasser, spraylim på boks og sparkel som overflatebehandling. Til sammen gjør dette at dagens Leca-blokker er betydelig enklere og raskere å mure enn noen gang.

leca lettere

Enda lettere

Den patenterte LSX-teknologien gir en sterkere blokk som er inntil 30 % lettere. Både Leca Basicblokk og Leca Isoblokk leveres nå med denne teknologien.