30 % lettere blokker er bra for ryggen din30 % lettere blokker er bra for ryggen din

LSX er en patentert teknologi som gjør Leca-blokkene inntil 30% lettere. For en murer utgjør de 30 prosentene en vesentlig forenkling av hverdagen. De nye Isoblokkene leveres med LSX-teknologi.

La oss gjøre et regnestykke: Leca Isoblokk 35 cm. Den veide tidligere 19 kg. Nå veier den bare 13. Det er 6 kg spart på bare én eneste blokk.

For en murer som dag ut og dag inn løfter Leca-blokker, er besparelsen enorm, og HMS-effekten betydelig. Han bruker 10 blokker pr kvadratmeter. Da har han spart 60 kg løft. Hvis han murer 20 m2 om dagen, har han spart 1.200 kg. 1,2 tonn! Det vil kroppen hans være svært så takknemlig for. Og rent bortsett fra den vekten man slipper å løfte, er det en tilleggseffekt at muring med lette blokker selvfølgelig også går fortere. Du sparer vekt og du sparer tid.

Hva er egentlig LSX?

LSX tar utgangspunkt i en nyutviklet lettbetong med et tilsetningsstoff som fjerner behovet for tunge tilslag i betongen. Det nye tilsetningsstoffet endrer porestrukturen i lettbetongen slik at få og store porer er erstattet av mange små. Det gir en mer homogen struktur og større styrke og tetthet. Den ferdige Leca-blokken blir vesentlig lettere og får samtidig bedre mekaniske egenskaper med finere overflate og skarpere hjørner. Den blir lettere å mure, enklere å etterbehandle og kapping går dobbelt så fort.

Som sagt: LSX er en patentert teknologi som Leca er alene om. Ingen lager lettere blokker enn Leca.

Så forkortelsen LSX kan du godt lese som Lett, Sterk og Xtra rask.

Logo_Leca_LSX_.jpg

 

Last ned Isoblokkbrosjyren her.